De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Aantonen gelijkheid (2)

ik heb het geprobeerd maar ik kom niet uit
sin2alfa *cos2beta - cos2alfa*sin2beta = sin2alfa-sin2beta

H
2de graad ASO - vrijdag 18 oktober 2002

Antwoord

Op Aantonen van een gelijkheid waren 'we' al gekomen tot:
sin2a.(1-sin2b) - (1-sin2a).sin2b=

De rest volgt eigenlijk vanzelf:
sin2a.(1-sin2b) - (1-sin2a).sin2b=
sin2a-sin2a·sin2b-sin2b+sin2a·sin2b=
En dan kan je het zelf... toch?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 18 oktober 2002



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb