De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Translantiematrices in Maple

Om een animatie te maken van een translerend object wil ik een matrix opstellen die in functie van de tijd t een waarde 20 optelt bij de homogene y-coördinaat van de hoekpunten (ik werk met homogene coördinaten omwille van centrale projectie). Hier ondervind ik in Maple (versie 10, classic worksheet) echter wat moeilijkheden.

Het pakket LinearAlgebra is ingeladen en een matrix P met de begincoördinaten van de hoekpunten als vectoren is ingegeven. Voor de translatiematrix:

init:=(i,j)-if i=2 then 20 else 0 end if:
translatie:=t-ScalarMultiply(Matrix(4,coldim(P),init),t);

In plaats van de verwachte matrix met nullen en op de tweede rij 20t krijg ik enkel:

translatie := t - LinearAlgebra:-ScalarMultiply(Matrix(4, linalg:-coldim(P), init), t)

In het blauw, dus alsof Maple niet weet wat hij met de commando's moet aanvangen. Er is geen foutmelding.
Zou iemand kunnen zeggen wat ik fout doe?

Dank bij voorbaat.

Pieter
Student universiteit België - vrijdag 15 december 2006

Antwoord

Ik denk dat het aan `coldim' ligt; dat komt uit het pakket linalg; probeer het met ColumnDimension (uit LinearAlgebra).

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 december 2006
 Re: Translantiematrices in Maple 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3