De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Meneer Bean op een roltrap

 Dit is een reactie op vraag 18282 
stel
s = de lengte van de roltrap
vr = de snelheid van de roltrap
vb = de snelheid van mr. Bean
t = de gezochte tijd

s = vr · 60
s = vb · 90
s = (vr + vb) · t

$\Rightarrow$ vr = 3/2·vb
$\Rightarrow$ vb · 90 = (3/2·vb +vb) · t
$\Rightarrow$ 90 / 2,5 = t
$\Rightarrow$ 36 = t

Jan Ve
Iets anders - woensdag 29 november 2006

Antwoord

Al dat gedoe met die variabelen lijkt me nergens goed voor.
Zoals ik al zei: kies voor de lengte van de roltrap een handige lengte b.v. 6 meter.
We krijgen dan voor de snelheid lopend op bewegende roltrap =6/60+6/90=2/30+3/30=5/30=1/6 m/s.
Benodigde tijd is dan 6/(1/6)=6·6=36.
Afgezien daarvan was het antwoord bedoeld om vragensteller zelf de oplossing te laten vinden......

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 30 november 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3