De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Snijpunt lijn met driehoek

 Dit is een reactie op vraag 47566 
Dank je,

Het klopt inderdaad voor de gegevens in het voorbeeld.
Ik heb wel het probleem als ik het probeer met de volgende
gegevens:

a = 0 , 7, 0
b = 50, 7, 0
c = 0, 7,50

p = 20,100,20
q = 20, 0,20

Telkens kom ik op hoge getallen uit waar ik verwacht dat
het snijpunt (20,7,20) moet zijn.

MvG,

Eric
Iets anders - dinsdag 21 november 2006

Antwoord

'=' betekent 'komt overeen met'
b-a=(50,0,0) '=' (1,0,0)
c-a=(0,0,50) '=' (0,0,1)

De normaalvector van het vlak is het uitprodukt van bovengenoemde 2
(1,0,0)x(0,0,1) = (0,-1,0) '=' (0,1,0)
dus V: 0.x+1.y+0.z=w ofwel y=w
Bepaal waarde w: door punt a in te vullen in vergelijking van V.
Dat leidt tot V:y=7

Verder: v.v. lijn
l: (x,y,z)=q+$\lambda$(p-q) = (20,0,20) + $\lambda$(0,100,0)
'=' (x,y,z)=(20,0,20) + $\lambda$(0,1,0)

Vul deze in in V.
leidt tot $\lambda$=7
DUS: snijpunt is S(20,7,20)

Groeten,
Martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 21 november 2006
 Re: Re: Re: Snijpunt lijn met driehoek 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3