De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Divergent of convergent

Ik doe een zelfcursus wiskunde en ben bezig met integreren, er wordt maar een klein paragraafje behandelt over functies die divergent zijn of convergent met maar een simpel voorbeeld.

Maar bij de oefeningen zijn de functies beduidend lastiger.

Zo krijg ik bij de volgende oefening steeds een ander antwoord dan wat er in mijn boek staat.

ò(cos2x)/(Öx)dx

Er wordt gevraagd of dit convergent is of divergent ?

Shawn
Iets anders - woensdag 18 oktober 2006

Antwoord

De opgave is vrij zinloos als je geen integratiegrenzen opgeeft. Maar misschien ben je met de volgende tip al in staat jouw opgave aan te pakken:

-1 = cos(x) = 1 dus 0 = cos2(x) = 1

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 24 oktober 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3