De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: De evenmachtswortel uit een negatief getal

Beste Tom,

Bedankt voor het antwoord. Maar ik bedoelde niet -2 tussen haken, maar "haakloos" dus. In een van de reacties op vragen
over MVDWOA komt dit naar voren. -5 kwadraat is -25.

gr.Johan

Johan
Iets anders - zondag 8 oktober 2006

Antwoord

Beste Johan,

In dat geval klopt het wel, dat minteken hoort dan namelijk niet bij het kwadraat.

Dus: (-2)2 = (-2)(-2) = 4 maar -22 = -(22) = -(2·2) = -4

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 9 oktober 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3