De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Functieonderzoek

Van de volgende functie f:x-> -1/10.x3+4/5 het volgende zoeken:
1) domein functie= R
2) x-as
3) y-as
4) lim (-1/10.x3+4/5)
x->+oo
5)1 ste afgeleide
6)2 de afgeleide
7)samenvattende tabel
8)extra punten
9)de grafiek tekenen

Björn
Overige TSO-BSO - donderdag 10 oktober 2002

Antwoord

1) lijkt me duidelijk: je kunt elk getal x invullen, want x3 bestaat nou eenmaal altijd.

2) f(x) = 0 geeft x3 = 8 dus x = ????

3) x = 0 invullen kan je best zelf

4) als je een zeer grote x invult, dan wordt x3 nog veel groter. Een heel groot positief getal vermenigvuldigd met -0,1 wordt sterk negatief en daar kan een bijtelling van 4/5 niets meer aan veranderen. Dus ??????

5) f'(x) = -0,3x2 en f''(x) = -0,6x

7) zelf doen

8) zelf doen (desnoods met rekenmachine)

9) zelf doen (desnoods met rekenmachine)

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 10 oktober 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3