De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verkoopnota

op 15 november verkoopt P. vua zijn bank 20 obligaties 6,5% Ierland van nominaal £100 per stuk.
Koers 98
Coupon 1 september
Reductiegetal 1£= f. 3,10
Mutatieprovisie f. 5,09
Provisie f. 94,09
Maand op 30 dagen stellen

Stel de verkoop nota samen

20 obligaties Ierland van £100 nominaal
20x£100= £2.000 x f. 3,10 = f. 6.200,-
f. 6.200,00 á 98% = f6.076,-
Lopende rente 74 dagen á 6,5% = f. 82,84
(6200/100 x 74/360 dagen x 6,5%)

af: Mutatieprovisie f. 5,09
af: Provisie f. 94,09

f. 6.076,- + f. 82, 84 = f. 6.158,84 - f. 99,18 = f. 6.059,66

Heb ik dit zo goed opgelost?

groetjes juud

Juud
Iets anders - zondag 23 juli 2006

Antwoord

De berekeningen kloppen, nu nog wel een overzichtelijke nota opstellen!

vr groet

pl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 24 juli 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3