De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bolling van de Aarde

Geachte heer/mevrouw,

Punt a is 1, 10 en 100 kilometer verwijderd van punt b. Wat is de bolling van de aarde in deze 3 afstanden?

Ik kom er zelf niet meer uit... Ik hoop snel een antwoord te krijgen van jullie...

Remmy
Iets anders - dinsdag 11 juli 2006

Antwoord

De omtrek van de aarde is zo'n 40.000 km
Dat betekent dat na 40.000 km je neus achterna te zijn gelopen, in welke richting dan ook, je een kromming van 360 graden hebt voltooid.

Als je dus een gedeelte van die 40.000 km aflegt, leg je dus een *evenredig* gedeelte van die kromming van 360 graden af.

1 km: kromming = 1/40000 * 360 = ..
10 km: kromming = 10/40000 * 360 = ..
100 km: kromming = 100/40000 * 360 = ..

is dit het antwoord op je vraag?

groeten,

martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 13 juli 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3