De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Los op in R

Hallo, ik zit met een vraagje: ik heb wel de uitkomst denk ik maar ik weet niet of men notatie correct is

Opgave: los op in : (2x2-7x-4)/2x 0
Oplossing: voorwaarde 2x¹0 Ûx¹0

2x2-7x-4 = 0
D = 81
x1 = 4 en x2 = -1/2

oplossingverzameling: xÎ ]-1/2 , 4[

Nico
Iets anders - zondag 25 juni 2006

Antwoord

Beste Nico,

Je voorwaarde van de noemer is correct, maar de notatie van de oplossingsverzameling niet. Wat je nu genoteerd hebt is een open interval, dat betekent dat alle x-waarden tussen die grenzen zouden voldoen! Wat jij wil is alleen x = -1/2 en x = 4, dat kan door:

x = -1/2 Ú x = 4

Of door:

x Î {-1/2,4}

Dat laatste is de verzameling van die twee x-waarden.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 28 juni 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3