De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

2 onbekenden

heey

ik snap niet hoe ik deze 2 vergelijkingen met 2 onbekenden moet oplossen

Y2+x=14.76
x2+y=13.64

ik dacht :

y2+x2+x+y=28.4
(14.76-x)+x2+x+(13.64-x2)=28.4

maar nu klopt het niet meer!!

zouden jullie mij alsjeblieft verder kunnen helpen

vriendelijke groeten John

John
Iets anders - zaterdag 24 juni 2006

Antwoord

We kunnen 't natuurlijk even tekenen:

q46075img1.gif

O, 4 snijpunten...

q46075img2.gif

Lekker...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 28 juni 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3