De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Steekproefberekening bij populatie kleiner dan 300

Hallo

Ik ga een klanttevredenheidsonderzoek doen per enquête van een makelaar. De populatie is 282. Ik heb de volgende formule gebruikt uit Broekhoff, M.A., Starten met marktonderzoek:
n= (Z2 x p x q)/ marge2

Ik heb 'm als volgd ingevuld:
((1,96)2 x 0,5 x 0,5)/0,052 = 384,16

De uikomst zoals je kunt zien is groter dan mijn populatie, kan dit wel? De steekproef moet toch kleiner zijn dan de populatie.

Daarna heb ik ook gebruikt gemaakt van de populatiecorrectie:
384 x (283/ 384 + 283 -1)= 163,17

Klopt dit, of heeft u misschien een andere formule voor mij?

Mauree
Student hbo - woensdag 3 mei 2006

Antwoord

Zo te zien klopt dit inderdaad.......... maar de benodigde respons van 164 zal je wellicht niet halen. In ieder geval raad ik je bij een schriftelijke enquete aan om alle 282 personen te benaderen.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 10 mei 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3