De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

tg(a) = cotg(a) - 2 · cotg(2a)

tg(a) = cotg(a) - 2 · cotg(2a)

Stefan
3de graad ASO - zondag 29 september 2002

Antwoord

Je moet in ieder geval de formule tan(2a) = 2tana/(1-tan2a) kennen.

Cotg(a) - 2.cotg(2a) = 1/tan(a) - 2/tan(2a) = 1/tan(a) - 2(1-tan2a)/2tan(a) = 1/tan(a) - (1 - tan2a)/tan(a) = tan2(a)/tan(a) = tan(a)

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 29 september 2002



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb