De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wet van grote getallen

Hoe langer ik met een dobbelsteen gooi des te groter de kans dat op een gegeven moment de verhouding even/oneven weer in balans is. Hoe groot is echter de kans dat er binnen een bepaalde reeks het even getal 10 keer vaker is gegooid dan een oneven getal en hoe bereken je dat? Als ik 10 keer gooi is die kans 1/2 tot de 10de macht. Maar wat als ik 100 keer gooi?

Stan L
Iets anders - dinsdag 18 april 2006

Antwoord

X:aantal even
p=1/2
n=100
X~binomiale verdeling
Gevraagd: P(X=55)Zie ook 3. Binomiale verdeling

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 19 april 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3