|
|
\require{AMSmath}
Somformules
bewijs voor elke x : sin(x+2x).sin3x+cos(x+2x).cos3x = cos32x ----------------------------------------------------------- ik heb deze oefening proberen op te lossen maar geraak er niet wijs uit zou u aub deze oefening voor mij kunnen oplossen zodat ik weer verder kan met studeren alvast bedankt !!!
kenny
Overige TSO-BSO - zaterdag 28 september 2002
Antwoord
Beste, Ik zie weinig verschil tussen 'oefeningen maken' en 'studeren'. Beiden zijn onlosmakelijk verbonden, zeker als het over wiskunde gaat. Verder is een van de 'huisregels' van wisfaq dat wij geen huiswerk maken. We kunnen je enkel op weg helpen. RL (rechterlid)= cos32x (cos2x-sin2x)3= cos6x-3.cos4x.sin2x+3.cos2x.sin4x-sin6x= cos6x-3.cos4x.(1-cos2x)+3.(1-sin2x).sin4x-sin6x= 3.sin4x-4.sin6x+4.cos6x-3.cos4x= (3.sinx-4.sin3x).sin3x+(4.cos3x-3.cosx).cos3x Je herkent/berekent dat: 3.sinx-4.sin3x = sin3x 4.cos3x-3.cosx = cos3x Zodat: RL= sin3x.sin3x+cos3x.cos3x= LL (linkerlid) Je kan uiteraard ook het LL omvormen totdat je het RL herkent, maar dit lijkt me minder eenvoudig. MVG, J
andros
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 29 september 2002
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie IIb
|