De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Uitwerken

 Dit is een reactie op vraag 44488 
Ik ga nu eigenlijk twijfelen of ik (x/3)2 moet uitrekenen, want dan zou het x/9 zijn, of dat ik het gewoon moet neerzetten als x/32.
Maar, ik kom nu uit op dit:

(x/3-4y)2 = x/32 + 2.x/3.4y + 4y2

want (x/3)2 = x/3
(x/3-4y)2 = x/3.4y
(-4y)2 = 4y2

Dus heb ik het antwoord wat ik hierboven heb gegeven. Nog dichter in de buurt? Of helemaal fout?
Bedankt inelk geval voor de moeite.

David
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 23 maart 2006

Antwoord

Beste David,

Je schrijft nu: "want (x/3)2 = x/3" maar dat klopt toch niet?
Het moet zijn: (x/3)2 = x2/32 = x2/9.
Zo ook: (-4y)2 = (-4)2y2 = 16y2

De gemengde term is dan 2.(x/3).(-4y), dat kan je nog vereenvoudigen.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 23 maart 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3