|
|
\require{AMSmath}
Cosinusregel
hoe kunnen we a en b berekenen van de cosinusregel ( c2= a2 + b2- 2 a b x cos gamma als we de volgende gegevens hebben: c = 100
alfa = 20
beta = 145
gamma = 15 ?
jolijn
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 25 september 2002
Antwoord
Hoi, Eerste opmerking: waarom niet met de sinusregel? a2=b2+c2-2bc.cosa b2=a2+c2-2ac.cosb Samentellen, schrappen en je vindt cosa.b+cosb.a=c (1) c2=a2+b2-2ab.cosg (2). Met (1) kan je a uitdrukken ifv b. Dit substitueer je in (2) en je krijgt een vierkantsvergelijking. Uiteindelijk zou je moeten vinden: a=sina.c/sing en b=sinb.c/sing... Groetjes, Johan
andros
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 25 september 2002
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie IIb
|