De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoogte bepaling

Als ik een rechthoekige driehoek heb met een hoek van 90 graden en een van 30 graden en de lange zijde vanaf de hoek met 90 graden bedraagd 4 meter. De hoek aan de andere kant van de lange zijde is mij onbekend. Wat is dan de lengte van de korte zijde vanaf de hoek van 90 graden naar de hoek van 30 graden? Of kun je aangeven hoe ik dit kan berekenen?

Seb
Iets anders - dinsdag 24 september 2002

Antwoord

Eerst maar eens een tekening:

q4443img1.gif

ÐA=90° en ÐB=30°, dus ÐC=60°.
Met behulp van goniometrie kan je de andere zijden uitrekenen. Zie Daarna nog vragen, dan horen we het wel weer..

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 25 september 2002



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb