De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Berekenen

Ik begrijp de volgende twee vragen niet.
Eerst wat info.
Beschouw de verzameling A={(x,y)|xÎ en yÎ}, dus x en y zijn elementen van R
binaire operaties:
(a,b)$(c,d)=(a+c,b+d) en
(a,b)*(c,d)= ac-bd,ad+bc)
Hierbij beschouwen we $ als optelling en * als vermenigvuldiging.
Vraag 1) Bereken (1,5)3 (multiplicatief interpreteren)
Zal waarschijnlijk best meevallen, maar kan met die derde macht niet uit de voeten...
Vraag 2) Geef een niet-eindige ondergroep van A
Dus oneindig, maar kan ik dan bv. (kA,$*) als ondergroep noemen? want kA is toch een deelverzameling van A. Weet alleen niet of ik de bewerkingen goed aangegeven heb, want die moeten wel hetzelfde zijn.
Ben benieuwd of ik op de goede weg ben..
Alvast bedankt!
Groetjes Iris

iris
Student hbo - zondag 19 maart 2006

Antwoord

1) bereken eerst (1,5)*(1,5)=(a,b) en dan (a,b)*(1,5).
2) deze vraag is niet duidelijk: moet het een ondergroep ten opzichte van $ of van * zijn? En wat bedoel je met kA?

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 19 maart 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3