De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Meerdere antwoorden in spss

Beste heer/ mevrouw,

Momenteel ben ik bezig een codeboek op te maken voor het verwerken van een enquete. Ik heb enkele vragen waarbij de respondent meerdere antwoorden in kan voeren.

Nu kan ik uit het boek dat ik voor me heb liggen dat ik dat kan aangeven onder multiple respons - define sets. Vanaf dan wordt het onduidelijk en heb ik geen idee hoe ik moet invoeren. Hoop dat u weet hoe ik dit moet aanpakken. (ik gebruik de versie 13.0)

Bij voorbata dank.

Vriendelijke groet

Anke
Student hbo - maandag 6 maart 2006

Antwoord

Of je uberhaupt een multiple responsset wil gebruiken is een analysevraag. Dat heeft niets met het invoeren van gegevens te maken. Wanneer je bijvoorbeeld vraagt:
12. Welke uitgaansgelegenheden heb je deze maand bezocht?
O kroeg
O dancing
O bioscoop
O restaurant
Dan voer je dit in als vier aparte variabelen op de volgende manier:
V121 kroeg 1=wel genoemd 0=niet genoemd
V122 dancing 1=wel genoemd 0=niet genoemd
..................
..................

Of je die multiple responsset bij de analyse nodig hebt en wat je daarmee zou willen gaan doen of bereiken is niet duidelijk. Ga voor jezelf eens goed na of je die multiple responsset wel nodig hebt.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 9 maart 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3