De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De formule van eb en vloed

Wij weten we wat de formule is maar we snappen hem niet helemaal de formule is: y=A.sin(t.2 /12,5). We vroegen ons af of jullie jem beter konden uitleggen

Robert
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 8 februari 2006

Antwoord

Volgens mij is de formule y=A.sin(t.2p/12.5).
Of ik "jem" beter kan uitleggen weet ik niet want ik weet niet welke uitleg jullie hebben gezien.
In principe gaat het als volgt: de periode van het getij is ongeveer 12,5 uur.
Voor een sinusfunctie van de vorm y=A.sin(Bt) is de periode 2p/B.
Uit 2p/B=12,5 volgt 12,5B=2p, dus B=2p/12,5

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 februari 2006



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3