De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische vergelijkingen

sin4x - sin3x + sin2x = 0

Om tot nulpunten van deze grafiek te komen (vorm x = a+ k2pi

claes
3de graad ASO - maandag 19 december 2005

Antwoord

Beste Veerle,

Simpson: sin(a) + sin(b) = 2sin((a+b)/2)cos((a-b)/2)

sin(4x) + sin(2x) - sin(3x) = 0
2sin(3x)cos(x) - sin(3x) = 0
sin(3x)(2cos(x)-1) = 0
sin(3x) = 0 Ú cos(x) = 1/2
...

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 19 december 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb