De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Straal in de omgeschreven cirkel

Hallo,
ik heb maandag mijn examen en ik moet leren van kopies van een vriendin.
Maar volgens mij staat dat vol met fouten en zit ik dus dik in de puree!
Vooral de afleiding voor de straal in de omgeschreven cirkel is absoluut onduidelijk

Het is nog juist denkik tot:
2R = a/sinA
2R = a/2sinA/2·cosA/2
R = a/4Ö(p-b)(p-c)/bc·Öp(p-a)/bc
R = ...?
opeens zijn nergens de 'bc ' meer te vinden in de kopies
kan het zijn dat dit de formule is?
R = abc/4Öp(p-a)(p-b)(p-c)
graag antwoord!
DANK uu!!!!!!!!

Jocely
3de graad ASO - zaterdag 10 december 2005

Antwoord

Hallo Jocelyne,

Die formule is juist: R = abc/(4Ö{p(p-a)(p-b)(p-c)}), als je voor p de halve omtrek neemt. (zie evt. mathworld)
De 'bc' die je kwijt was kwam twee maal voor in de noemer van de noemer, en telkens met een wortelteken erboven, dat is dus hetzelfde als bc in de teller.

Succes morgen,
Christophe.

Christophe
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 11 december 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb