De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

MOD berekenen

Hallo,

Ik moet dit kunnen berekenen: 10^7 (mod 160).

Ik heb al op erg veel sites gezocht, maar ik kom er toch niet uit.
10^7= 10000000 maar hoe ik mod 160 dan bereken zou ik niet weten...

Ik hoop dat het duidelijk uitgelegd kan worden, zodat ik het straks ook zelf kan.

Alvast hartelijk bedankt.

Bert V
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 5 december 2005

Antwoord

Met mijn GRM vind ik 10^7/160=62500. De deling gaat dus op. Er is dus een rest nul. Conclusie: 10^7 (mod 160)=0.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 5 december 2005
 Re: MOD berekenen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3