De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Poolcoordinaten

Cartesiaanse coordinaten met volgende vergelijking: x2+y2+2x=0. Zet om naar poolcoordinaten?

fluffy
Student Hoger Onderwijs België - maandag 5 december 2005

Antwoord

Als je x2+y2+2x=0 schrijft als (x-1)2+y2=1 dan kan je zien dat het hier gaat om een cirkel met middelpunt(1,0) en straal 1. Zou het dan lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 5 december 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb