De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Tangens bewijs

Bewijs dat:
tan a + tan b + tan y = tan a · tan b · tan y
als je weet dat a+b+y = $\pi$

lugube
3de graad ASO - zaterdag 26 november 2005

Antwoord

Omdat a+b+y=$\pi$ geldt bijvoorbeeld tan(y)=tan($\pi$-a-b)=-tan(a+b)
Met de somformule voor de tangens kun je dit uit drukken in tan(a) en tan(b):
Je krijgt dan tan(y)=-tan(a+b)=-(tan(a)+tan(b))/(1-tan(a)tan(b))
=((tan(a)+tan(b))/(tan(a)tan(b)-1)
Probeer je het zelf verder?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 26 november 2005
 Re: Tangens bewijs 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb