De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oplossen van cos vergelijking

help, ik heb hier voor mij een som en ben al een eindje op weg maar kom niet verder wat ik nu heb is als volgt:

-0.5 + 2 cos (2t) = 0
2 cos (2t) = 0.5
cos (2t) = 1/4

Maar nu weet ik dus niet hoe ik verder moet, moet ik de formule cos(A)= cos (B) geeft A=B + k * 2p (en de ander met - B) gebruiken? of moet ik eerst de 2 van de 2t weghalen?

agatha
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 16 november 2005

Antwoord

2t = B + k·2p of 2t = -B + k·2p
Die B krijg je met je rekenmachine door inv cos(0,25) of cos-1(0,25) te berekenen. Hieruit komt 1,3181.
Nou dan weet je toch ook wat t moet zijn ??

Met vriendelijke groet
JaDex

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 19 november 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb