De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische getallen bereken als de tangens gekend is

tana=Ö3 en a behoort tot het derde kwadrant
gevraagd: sina/cosa/seca/coseca

simon
3de graad ASO - maandag 14 november 2005

Antwoord

Beste Simon,

Uit tan(a) = Ö3 volgen twee oplossingen, maar doordat er gegeven is dat de hoek in het derde kwadrant moet liggen zal één van de twee vervallen. Je kent dan je hoek en kunt dan makkelijk de andere goniometrische functies ervan bepalen.

Eigenlijk hoef je bijvoorbeeld enkel de sinus te bepalen, want je weet dat tan(x) = sin(x)/cos(x) en sec(x) = 1/cos(x), cosec(x) = 1/sin(x).

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 14 november 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb