|
|
\require{AMSmath}
Halverings- en verdubbelingsberekeningen
HELP- 2 UUR AAN BEZIG EN NOG NIKS !!!!!!!!!! HOE LOS JE VOLGENDE FORMULEs OP : (2sina+sin2a)*tan(a/2)=2sin2a en de volgende tan((p/4)-a)=2tan2a
tine j
3de graad ASO - dinsdag 8 november 2005
Antwoord
Beste Tine, Om te beginnen: niet paniekeren Vervang in de eerste opgave sin(2a) door de enige formule die je daar voor hebt: 2sin(a)cos(a). Je ziet dan dat je een factor 2sin(a) buiten haakjes kan brengen. Kijk dan eens goed wat er binnen de haakjes staat en vergelijk dat met de verschillende formules die je normaal voor tan(a/2) hebt! Wat heb je al geprobeerd bij de tweede? Denk er bijvoorbeeld aan dat tan(p/2-x) = cot(x). Als het niet lukt, laat dan even zien wat je geprobeerd hebt of waar je vastzit. mvg, Tom

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 8 november 2005
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie IIb
|