De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Goniometrische ongelijkheden

 Dit is een reactie op vraag 41125 
ma hoe kom je aan die nulpunten? en de oplossingenverzameling van de bovenstaande gelijkheid? ik weet niet hoe je die moet oplossen. lukt me niet. eva x

eva bo
3de graad ASO - dinsdag 25 oktober 2005

Antwoord

Beste Eva,

Ik had begrepen dat je die gelijkheid al opgelost had, vandaar.

Gebruik het feit dat cos(2x) = cos(x)2-sin(x)2 = 1-2sin(x)2 om te komen tot:

sin(x) = -cos(2x)
sin(x) = -(1-2sin2x)
2sin(x)2 - sin(x)2 - 1 = 0
(sin(x)-1)(2sin(x)+1) = 0
sin(x) = 1 Ú sin(x) = -1/2

Deze laatste twee zullen wel lukken?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 25 oktober 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb