De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Vergelijking

 Dit is een reactie op vraag 40867 
Ik heb het volgende gedaan...

i(a+bi-1)=ia+bi2-i=-b+(a-b)i en
a=yi-1= a-1-yi

Aan elkaar gelijk stellen:

-b=a-1 Û a=1-b
a-1=-b b=1-a

Is dat juist??

Marjon
Student hbo - maandag 17 oktober 2005

Antwoord

dag Marjon,

De eerste regel van je uitwerking is goed.
Ik snap niet goed wat je met die y bedoelt.
Het linkerlid van de vergelijking is dus:
-b + (a-b)i
Het rechterlid van de vergelijking is:
(a-1) - bi
De reële delen gelijkstellen levert inderdaad b = 1 - a
De imaginaire delen gelijkstellen levert:
a - b = -b
Kun je nu a en b berekenen?
succes,


Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 18 oktober 2005


klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2019 WisFaq - versie IIb