De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cosinus en tangens uit sinus

Kan iemand mij vertellen hoe ik de cosinus en tangens bereken als ik enkel de sinus van een hoek ken?

Vriendelijke groeten

Domini
Student universiteit - dinsdag 20 augustus 2002

Antwoord

Als je sinus weet, weet je de hoek(en), dus weet je ook de cosinus c.q. de tangens... toch?

Voorbeeld
sin a = ½
a=30° (of a=150°)
cos 30°=... (enz.)
tan 30°=... (enz.)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 20 augustus 2002



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb