De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oplossen van 2·cos(x) - cos(2x) = 0

2·cos(x) - cos(2x) = 0
hoe los ik dit op?
dankuwel

yaggie
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 2 oktober 2005

Antwoord

Volgens de formulekaart geldt:
cos(2x)=2·cos2(x)-1

Dus dan krijg je:
2·cos(x) - 2·cos2(x) + 1 = 0

Met y=cos(x) staat er dan:
2y-2y2+1=0

Oplossen naar y levert 2 antwoorden, waarvan er 1 niet voldoet. Met y=cos(x) kan je dan x benaderen. Zou dat lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 2 oktober 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb