De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Lijnintegraal

 Dit is een reactie op vraag 40040 
Het begint al wat duidelijker te worden, alleen ik kom nog steeds niet op het goede antwoord, en ik weet niet wat ik nu fout doe.

Hier mijn berekening:

F(r) = y2 - x2 , y = 4x -
F(r) = (4x)2- x2 = 15x2 -
Als ik 15x2 integreer dan krijg ik 5x3, x gaat van 0 tot 1 dus de integraal wordt dan (0®1)[5x3] Û 5*13 - 0 = 5

Alleen het antwoord moet 4 zijn en dus niet 5, wat doe ik fout?

Xander
Student universiteit - vrijdag 26 augustus 2005

Antwoord

Beste Xander,

Je moet oppassen met zowel F als dr, dat zijn hier vectoren!
F is dus níet gelijk aan y2-x2, maar (y2,-x2).

Het scalair product F.dr wordt dan ook: y2dx-x2dy.
Substitueer in die uitdrukking nu y = 4x en dy = 4dx en dan moet je tot het juiste resultaat komen, je grenzen zijn overigens correct

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 26 augustus 2005


klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2019 WisFaq - versie IIb