De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kettingregel

Hoe differentieer ik de volgende formule?

g(x)=-1/5(5x-1)2

Jos
Student hbo - zaterdag 10 augustus 2002

Antwoord

g(x)=-1/5·(5x-1)2
g'(x)=-1/5·2·(5x-1)·5
g'(x)=-2(5x-1) of g'(x)=-10x+2

Hierbij gebruik je de volgende rekenregels:
1. g(x)=c·f(x) $\Rightarrow$ g'(x)=c·f'(x)
2. g(x)=xp $\Rightarrow$ g'(x)=p·xp-1
3. g(x)=f(h(x)) $\Rightarrow$ g'(x)=f'(h(x))·h'(x) (kettingregel)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 10 augustus 2002



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb