De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Effective spanning

De effectieve waarde van een periodieke wisselspanning wordt gegeven door de formule:

U[eff] = sqrt(1/T*int(u(t)^2,t = 0 .. T)); , waarbij T de periode is.
Als u(t) = -sin(t+Pi/3); voor 0 = t = Pi/4;
en u(t) = (t-1)^2+1; voor Pi/4; = t = 3*Pi/4;
en u(t) = -2/t; voor 3*Pi/4; = t = 2*Pi;

met T = 2*Pi; als periode, bereken dan de effectieve spanning U[eff]; .

Weet iemand hier een antwoord op ???

e
Student hbo - maandag 27 juni 2005

Antwoord

Ik weet het ik weet het!!!! Een vluggertje:

Er staat een integraaltje met een functietje u(t) dat gedefinieerd is op drie mooie intervalletjes. Je moet dus mooi je integratieintervalletje splitsen en alles mooi optellen en als je het goed doet zou het dan mooi moeten uitkomen.
Mooi hé

Stille nacht,

Koen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 27 juni 2005
 Re: Effective spanning 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3