De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoeken van groter dan 180 graden herleiden mbv sinus en cosinus

Ik ben bezig met een project en hierin krijg ik 2 signalen aangeboden: een sinus en een cosinus signaal. Nou is het de bedoeling dat ik hieruit een hoek tussen de 0-360 graden herleid. Is hier een formule voor? Als ik sinus of cosinus afzonderlijk gebruik kom ik alleen op hoeken tot 180 graden.

Sander
Iets anders - dinsdag 21 juni 2005

Antwoord

Ik zal een (eenvoudig) voorbeeld geven.....

sin(a)=0,5
a=30° of a=180°-30°=150°

cos(a)=1/2Ö2
a=45° of a=360°-45=315°

Als sin(a)0 krijg je vanzelf hoeken tussen 180° en 360°. Bedenk dat je bij de gewonen sinus i.p.v. a=-50° ook kan schrijven a=310°.

Uiteraard moet je verder rekening houden met de periode en zo... Hopelijk helpt dat anders moet je maar een voorbeeld geven...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 21 juni 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb