De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrie berekening

als sint=-0,5 is gegeven, hoe bereken je bijv. cos t dan? het domein is (1,5pi,2pi) dus t is 1/5/6pi. maar hoe kan ik cos t berekenen?

gelder
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 21 juni 2005

Antwoord

Hallo,

Als sin(t) = -1/2, dan is t volgens mij 7p/6 of 11p/6 ( = -p/6).

Die laatste ligt in het gewenste interval, dus daar zoek je de cosinus van.
Vermits je altijd veelvouden van 2p mag bijtellen werk ik verder met -p/6.

Je weet echter ook dat cosinussen van tegengestelde hoeken gelijk zijn, dus:
cos(-p/6) = cos(p/6) = Ö3/2

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 21 juni 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb