De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verloop goniometrische functie

Hallo, ik heb een probleem.

Men vraagt het verloop van sin(x)+cos(x) te geven. Nu vraag ik me af hoe de snijpunten met de x-as te berekenen.

Hetgeen ik deed is Sin(x)+Cos(x)=0
dan zou x= - Ö2/2 +2kp
maar dat lijkt niet te kloppen, wat doe ik fout?
als ik dan de 1e afgeleide neem krijg ik
Sin(x) - Cos(x),de nulpunten zouden dan zijn: x= Ö2/2 + k2p

Klopt dit nu wat ik doe? of maak ik fouten?

Bedankt, wn

wn
3de graad ASO - zondag 12 juni 2005

Antwoord

Tekenverloop? En dan de afgeleide? Nee toch?

sin(x)+cos(x)=0
tan(x)=-1
x=3/4p + kp met kÎ

Dus die 1/2Ö2 heeft er weinig mee te maken...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 12 juni 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb