De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bereken zonder rekenmachine

Hoi,
Ik zit met het volgende raadsel:
Bereken zonder rekenmachine:
tg(Bgsin 2/3 - Bgcos 1/4)
Ik heb het volgende geprobeerd:
= sin(bgsin 2/3) / cos (bgsin 2/3) - sin(bgcos 1/4) / cos(bgcos 1/4)
maar ben geheel niet zeker of ik op het goede spoor zit...
Bedankt!

Elia
3de graad ASO - donderdag 12 mei 2005

Antwoord

Ik vermoed dat je niet op het goede spoor zit...
Stel Bgsin 2/3 = a, dan sina=2/3.
cosa=Ö5/3 zodat tga=2Ö5/5

Stel Bgcos 1/4 = b, dan cosb=1/4.
sinb=Ö15/4 zodat tgb=Ö15

Je opgave is dan tg(a-b).
Werk deze verschilformule uit (in tga en tgb) en vervang tga en tgb door hun waarden die hierboven zijn uitgewerkt.

(Je bekomt dan uitgewerkt -0.67)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 12 mei 2005
 Re: Bereken zonder rekenmachine 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb