De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cycloïden

Hoe kan je de oppervalkte ingesloten door de cycloïde en de x-as berekenen. we weten dat de formule 3pia2 is maar deze moeten we verklaren hoe doen we dat? wij hebben gprobeert de riemann som toe te passen alleen toen kregen we er een pi te weinig uit....

Tim
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 april 2005

Antwoord

y = a(1 - cos t)
x = a(t - sin t) - dx = a(1 - cos t)dt

Oppervlakte = òydx = òa2(1 - cos t)2dt

Bepaal de grenzen van de integratie en werk uit...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 21 april 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb