De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Lengte van kromme

Goedendag,
kunt u mij dit duidelijk maken:
Gegeven: x(t)=2cost y(t)=sin2t
de vraag is: bereken de lengte van het gedeelte van de kromme dat door P wordt doorlopen al 0t1/2p Zou u dit a.u.b stap voor stap willen doen?, ik snap het namelijk echt niet.

jan-wi
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 11 april 2005

Antwoord

De lengte van de kromme is de lijnintegraal:

ò dl

met dl=Ö(x2+y2) dt

=ò van 0 tot 1/2p Ö(x2+y2) dt

De rest kan je wel verder uitrekenen... Vul x(t) en y(t) in.... en je vindt een integraal in t. Het zou wel kunnen dat je de integraal nietkan uitrekenen.

Koen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 11 april 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb