De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Integreren

 Dit is een reactie op vraag 35904 
Dat van de maximale energie invullen E = xy nadat de functie is uitgedrukt als y = -10/3x + k/3 vind ik meesterlijk.
-10/3x2 + k/3·x dy/dx = -20/3 x + k/3
E Maximum wordt bereikt als de raaklijn o is. Dus
-20/3 x + k/3 = 0
k/3 = 20x/3=
k = 20 x
10x + 3 y = k
10 x + 3 y = 20 x
Bij 3y = 10 x is E maximaal
Wat ik nog niet snap waarom zegt het boek dat het gelijk is aan 1/2 k


yara
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 26 maart 2005

Antwoord

dag Yara,

Je weet 10x + 3y = k
En je weet ook dat 10x = 3y
dus 10x + 10x = k, dus 10x = 1/2k
en ook 3y + 3y = k, dus 3y = 1/2k
duidelijk?
groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 27 maart 2005


klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2019 WisFaq - versie IIb