De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Amplitude berekenen voor een sinusoïde

Hallo,

ik heb dinsdag een wiskundeexamen, over o.a. Goniometrie, en kwam niet uit de volgende vraag:

"Voor welke waarde van a gaat de grafiek van f(x) = a sin x door het punt (2/3p, 1) ?"

en dan geven ze als antwoord : a = 2/3Ö3 1,15

die 2/3 kan ik nog wel begrijpen, maar waarom die Ö3 ??

Alvast bedankt !!!

Stefan
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 20 maart 2005

Antwoord

Gewoon invullen toch?

a·sin(2/3p)=1
1/2Ö3=1 (zie Sinus en cosinus)
a=1/(1/2Ö3)=2/3Ö3 (zie Rekenen met wortels)

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 20 maart 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb