De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Goniometrie

 Dit is een reactie op vraag 35135 
ik heb juist goniometrie periode en heb maandag test
en wil graag weten hoe je de formule moet opstellen van supplementaire en complementaire hoeken
gelieve hierop zo snel mogelijk te antwoorden
alvas bedankt

nathal
2de graad ASO - zaterdag 12 maart 2005

Antwoord

Beste Nathalie,

Je vraag is me nog steeds niet helemaal duidelijk.
Wat ik over supplementaire hoeken heb gezegd kan ik je ook uitleggen voor complementaire:

De hoeken a en b heten complementair als er geldt dat a + b = p/2 (= 90°)
a en p/2 - a zijn dus complementair.

Verder geldt er dat:
sin(p/2-a) = cos(a)
cos(p/2-a) = sin(a)
tan(p/2-a) = cot(a)

Als je nog iets anders bedoelt zul je toch wat duidelijker moeten zijn...

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 12 maart 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb