De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Algebraisch oplossen van 2sinx=sin2x

Algebraisch oplossen 2sinx=sin2x op 2 decimalen [0,2pi]?
De eerste stap die ik heb gezet is:
2sinx=2sinx.cosx
Zou iemand deze op kunnen lossen?

mb
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 11 maart 2005

Antwoord

Dan zal ik je nog even niet het hele antwoord geven, maar je helpen met de tweede stap:

Ten eerste strepen we eens links en rechts de 2 weg;
Ten tweede: je kunt het beste gebruik maken van de algemene regel dat wanneer je een vergelijking hebt van de vorm
AB=AC
dat daaruit volgt dat
A=0 òf B=C

Welnu, in het linkerlid van jouw vergelijking staat nu sinx.
Dit kun je ook lezen als sinx.1
Dus eigenlijk staat er:
sinx.1=sinx.cosx
kijk nu eens naar die algemene regel van AB=AC.
Wat is nu in jouw geval de A? en wat de B? en wat de C?

Probeer het nu zelf nog eens verder.

groeten,
martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 11 maart 2005
 Re: Algebraisch oplossen van 2sinx=sin2x 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb