De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cyclometrische functie

gisteren op men toets wikskunde kreeg ik deze vraag
bgtan(x+1)/(x+2)-bgtan(x-1)/(x-2)=bgcos(3/Ö3)
ik heb geprobeerd dit op alle mogelijke manieren op te lossen maar vind het antwoord niet
zou het kunnen dat de opgave niet klopt
Ö3=Ö32+x2 of 3=9+x2
x=Ö-6
en dit kan volges mij niet,kan u mij wat verder helpen
met dank bij voorbaad

niels
3de graad ASO - zaterdag 22 januari 2005

Antwoord

dag Niels,

Dit kan inderdaad niet, omdat bgcos als domein heeft: alle waarden tussen -1 en 1.
Aangezien 3/Ö3 groter is dan 1, bestaat hiervan geen bgcos.
Misschien moet die bgcos wel een bgtan zijn, dan is er namelijk wel een oplossing.
groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 22 januari 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb