De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vervolg bewijs

Hoi, gisteren vroeg ik al achter volgende oefening:

(1 + sinx)/(1 - sinx)= tan2(45° + x/2)
het antwoord was toen dat ik rechts de somformule moest toepassen, maar hoe werkt dit voor tan2?
En om links de t-formule toe te passen, maar we hebben de formules zo niet benoemt, en zelf kom ik er niet uit welke ik moet toepassen.

Een groet!!!

An

An
3de graad ASO - dinsdag 18 januari 2005

Antwoord

Vooraf: als je wil verdergaan op een gegeven antwoord, reageer dan op dat antwoord ipv een nieuwe vraag te stellen. Zo blijft alles een beetje overzichtelijk bij elkaar.

Die somformule blijft dezelfde! Bedenk goed wat tan2 juist betekent

tan2(a+b) = [tan(a+b)]2 = [somformule invullen]2

Is dat al duidelijker?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 18 januari 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb