De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Van welke priemgetallen...

Hallo,
Ik ben een studente 1kan wiskunde luc en zit met de volgende vraag :
in ons boek staat V={n is een element van N|n is een produkt van priemgetallen}
2 is zeker een element van V
????
  • van welke priemgetallen is 2 dan een produkt want 1 en 0 behoren toch niet tot de priemgetallen?
Dank bij voorbaat

Caroli
Student hbo - woensdag 26 september 2001

Antwoord

Is de vraagstelling "van welke priemgetallen ..." ook afkomstig uit jullie boek?
Doel je hier op de hoofdstelling van de rekenkunde? Die zegt dat elk (natuurlijk) getal a>1 te schrijven is als het produkt:
a=p1k1.p2k2...prkr
Hierin zijn p1,...,pr grondtallen van machten, met k1,...,kr als exponenten.
En dan geldt inderdaad dat 2=21.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 26 september 2001



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3