De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Afgeleide van een sinus

Ik ben bezig met goniometrische functies te difefrentiëren, maar ik kom toch een probleem tegen. Het lukt wel om functies als 4sin(50pt zijn gemakkelijk te differentiëren, maar hoe pak ik dit aan bij functies zoals u=6sin(50[PI(t-0,01))???

Groetjes Sander

Sander
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 6 januari 2005

Antwoord

u=6·sin(50p(t-0,01)) Kettingregel gebuiken:
u'(t)= 6·cos(50p(t-0,01))·50p

Die 50p is de afgeleide van het deel tussen haakjes (uitschrijven!).

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 6 januari 2005



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb